Reflexions fotogràfiques postpart. Postnatal photographic thinkings

(en castellano)

Pocs dies després de que naixés la meva filla li anava donant voltes a això d’immortalitzar aquest moment tant important per a qualsevol parella, el naixement de la seva filla o fill. I crec que puc escriure alguns consells fotogràfics de cara al part, més des del punt de vista de pare que com a fotògraf.

El que tenia molt clar des del principi, i així va ser, és que la càmera es quedaria a la maleta fins que no arribéssim a l’habitació. Precissament perquè el part és un moment molt important, tan important que requereix la màxima implicació i atenció per part del pare, que no pot estar per fer fotografies. Ja vaig dir en el seu moment que hi ha moments que s’han de viure al màxim, i per això s’ha de deixar la càmera de banda. D’aquesta forma la vivència queda gravada molt més intensament que a una fotografia. A més hi ha el fet de si es poden fer fotografies en una sala de dilatació, de parts o en un quiròfan. Ho desconec, es un tipus de fotografia que no he fet mai i no crec que sigui tan senzill com entrar amb la càmera. Si algú s’ho planteja més val que parli amb la persona responsable en qüestió amb prou temps com per demanar permisos, si s’escau.

La meva filla Noa. Noa, my son.

La meva filla. My daughter.

Un cop a l’habitació sí que es el moment de fer fotografies. I pels que decideixin donar a llum a casa, també. Quina càmera és l’adequada? S’ha de tenir en compte que durant el part la càmera no estarà amb vosaltres i si no està amb vosaltres no està segura. Els hospitals no són llocs prou segurs com per deixar una bona càmera, ni que sigui tancada amb clau en un armariet. Per tant és millor que dueu una càmera senzilla o si no que us la porti la primera visita.

Ah, una altra cosa. Molt de compte amb els fotògrafs de l’hospital. Sí, aquells que entren a l’habitació i remenen el nadó fins a marejar-lo per tal que surti a la foto amb els ulls oberts. Us ha passat a vosaltres? Quines experiències fotogràfiques heu tingut quan han nascut els vostres fills?

Etiquetes: , ,

Deixa un comentari