Valentí Zapater · SHAN

山 [shān]: en xinès mandarí, muntanya.

A la muntanya em sento ple, realitzat. Com una petita partícula de l’univers del que formo part.

La muntanya, per la seva orografia, acostuma a ser un lloc on la natura es presenta gairebé inalterada, a diferència del pla. O, si més no, de vegades s’ha aconseguit una situació de sostenibilitat. Com a professional i com a persona el meu objectiu és col.laborar i desenvolupar projectes que promoguin el canvi per aconseguir un món habitable per a tots els éssers vius amb salut, pau i llibertat.

Vaig néixer a Barcelona el 1966. A la meva vida han convergit tres camins: el camí de la fotografia, primer com “amateur”, després, el 1999, com a professional; el camí de la natura (com a biòleg), que m’ajuda a buscar determinats paisatges, plantes i animals, i saver el que estic fotografiant; i el camí de l’espeleologia i el muntanyisme, que em permet arribar als paisatges més al·lucinants (muntanyes nevades, fabuloses coves, profunds canyons i solitàries platges) amb l’equip fotogràfic necessari.

Per a mi fotografiar és com cuinar a foc lent. Espero aquella llum especial, aquell moment especial. Camino sense parar per buscar i arribar finalment al punt de vista desitjat. Però, de vegades, la llum canvia en un instant i és important treballar ràpid per tal de captar la intensitat del moment.

La meva web

El meu twitter

I was born in 1966. There are three paths that have converged in my life: the photographic path, first as an amateur, then, in 1999, as a professional; the naturalistic path (as a biologist), that helps me to search for specific landscapes, plants and animals, and to know what I am photographing; and the caving and mountaineering way, that permits me to reach the most stunning locations (snowy mountains, fabulous caves, deep canyons and isolated beaches) with all the photographic gear. The result is a varied stock of individual pictures and photographic essays.

For me taking photographs is like cooking on a slow flame. I wait for that special light, that special moment. I walk and walk searching for and finally reaching the desired point of view. But, even so, the light changes rapidly, and it’s important to work quickly to capture de intensity of the moment.

My web page
My twitter

Anuncis

%d bloggers like this: