CENS DE POBLACIÓ A EQUADOR. POPULATION CENSUS IN ECUADOR

Cens de població i habitatge a Ecuador, 2010. 2010 Population and housing census in Ecuador

Estudiants realitzant el cens de població en un habitatge de Quito, Equador. Students doing the 2010 population and housing census in Quito, Ecuador.

7 del matí. Sonen les sirenes a tota la ciutat. El gos de la teulada del front aixeca el cap. Ja fa 7 hores que ha entrat en vigor la llei seca. Una veu amplificada s’escolta per tot el barri: “Por favor, colóquense en frente de su coordinador”, enmig d’un xivarri de veus joves. Comença el decret d’immobilització.

Més de 300.000 joves estudiants es van mobilitzar el passat diumenge 28 per fer el cens de població a Equador. Per tal que el cens fos efectiu no es va poder sortir de casa entre les 7 i les 17 h. Tampoc va funcionar el transport públic i tots els comerços estaven tancats. M’imagino la cara de sorpresa dels turistes estrangers que van arribar a l’aeroport de Quito pel matí i es van haver de quedar immobilitzats fins les 5 de la tarda. Els joves, coordinats per professors i protegits per la policia, van passar porta per porta omplint un qüestionari de 71 preguntes sobre aspectes socials per tal d’avaluar la qualitat de vida dels residents a Equador.

A banda d’aquest dispositiu es va engegar un d’especial per part de l’exèrcit a algunes zones frontereres amb Colòmbia i un altre uns dies enrera per tal de censar les persones sense habitatge, els que viuen al carrer. El cens, però, continua fins el dia 5 per arribar a les zones més remotes. Arribaran a les 2 comunitats de la selva encara no contactades?

5 de la tarda. De nou sonen les sirenes. Pick-ups a rebentar i autobusos escolars tornen els joves a casa seva. La gent, poc a poc, surt al carrer. És difícil trobar un taxi buit i els primers autobusos encara no arriben. Després d’una hora i mitja aconseguim arribar a “La Foch”, zona de bars i restaurants, a passejar i fer el got. Ja de nit, de tornada cap a casa, la boira envaeix els carrers. Hi ha pocs locals oberts, no es veu policia enlloc i hi ha poca gent al carrer. Ombres sospitoses van sense rumb clar a la propera cantonada.  No m’agrada. Ens afanyem i agafem un taxi. Hem viscut un dia ben estrany, de fet això només succeeix cada deu anys.

Anuncis

Etiquetes: , , ,

2 Respostes to “CENS DE POBLACIÓ A EQUADOR. POPULATION CENSUS IN ECUADOR”

  1. Montse Says:

    Menys mal del teu testimoni! Ni ho sabia ni creia que aixo es pogues fer!! Que curios!

    Despres diran que mobilitzar 100 persones per fer un “lipdub” es una gesta 🙂 jeje

  2. Tweets that mention CENS DE POBLACIÓ A EQUADOR. POPULATION CENSUS IN ECUADOR « Blog de Valentí Zapater · · · Fotografia i viatges des del cor -- Topsy.com Says:

    […] This post was mentioned on Twitter by Montse Liria, Valenti Zapater. Valenti Zapater said: Population census in #Ecuador http://t.co/De5F6kv #blogged CENS DE POBLACIÓ A EQUADOR. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s


%d bloggers like this: