El web del fotògraf. Photographer’s website

Nova web del fotògraf Valentí Zapater. The new website of Valenti Zapater, photographer

Nova web del fotògraf Valentí Zapater. The new website of Valenti Zapater, photographer

Després de dos anys amb el meu web em vaig plantejar: Com ha de ser el web d’un fotògraf? Ja passa això, amb l’experiència es veuen les coses més clares… Amb aquesta idea em vaig fer una llista bàsica centrada més aviat en l’administració i les eines:

  1. Autoadministrable en qualsevol moment
  2. Compatible amb Google Analytics
  3. Bon posicionament als cercadors
  4. Interacció amb xarxes socials
  5. Poder pujar fotografies ràpidament en lots
  6. Pas automàtic de les metadades IPTC de les fotografies als camps corresponents de la pàgina web
  7. Cerca de fotografies
  8. Venda de fotografies

L’autoadministració em fa no dependre de ningú i poder actualiztar el web instantàniament, des de qualsevol lloc del món i des de qualsevol ordinador. Això és una característica que ja tenia l’antic motor, el Motorito 2.0 Shining Edition, així com la compatibilitat amb Google Analytics per fer-ne el seguiment.

Ara, amb el nou Motorito 2.0 Nikel Edition que ja tinc instal·lat milloren altres coses. Les novetats més importants que els amics de Moluanda han implementat en aquesta nova versió del seu motor són una molt millor indexació amb els cercadors (que ja era bona anteriorment) i la interacció amb els visitants i amb les xarxes socials. El moviment a Internet avui en dia passa per les xarxes socials, cosa que s’ha d’aprofitar per donar una mica més de vida als webs, més estàtics. Els blocs, amb els seus canvis de contingut diaris o setmanals, es posicionen molt bé als cercadors. La interacció d’un web amb els visitants, permetent els comentaris i compartir a les xarxes socials, pot ajudar a una millor indexació als cercadors. Per cert, al web de Photoshelter hi ha una sèrie de documents molt interessants sobre SEO (search engine optimization) per a fotògrafs, blocs de fotògrafs, xarxes socials per a fotògrafs, Google Analytics per a fotògrafs, i webs per a vendre fotografies.

Tornant al meu web veureu que ara, a la pàgina inicial de SHAN hi ha la part que considero més important, com són les galeries i els serveis. Que això estigui a l’inici afavoreix molt el posicionament del web en aquests aspectes. Evidentment que la mare dels ous està, també, al contingut. Haig de reorganitzar les galeries i dedicar una part important a pujar reportatges complets amb fotografies, textes i pdfs amb totes les fotografies seleccionades, però això ja és una altra batalla.

Per altra banda l’administració àgil del contingut està lligada a l’automatització de la tasca de pujar les fotografies en lots i aprofitar, sense haver de reescriure, les metadades incrustades, especialment la descripció i les paraules clau. Que aquesta informació estigui amb la fotografia que està penjada és molt important per tal que algú la pugui trobar amb facilitat. L’automatització és una de les altres fases pendents que tinc. Us deixo amb una llista de plataformes que permeten crear galeries de forma automatitzada i/o vendre fotografies. Algunes d’aquestes galeries es poden integrar dins del web, i en aquest cas Motorito és perfectament compatible. Les vaig analitzar fa un temps i em quedaria amb Licensestream, Photoshelter o Photographersdirect, i entre aquestes segurament amb Photoshelter. Quan m’hi posi amb aquest tema hauré de fer una anàlisi amb més profunditat. Algú les fa servir?

Etiquetes: , , ,

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s


A %d bloguers els agrada això: